Havalar nasıl olacak?-Haritalı

Hava sıcaklığı ülkemizin kuzeybatı kesimlerinde 2 ila 4 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 08 Eylül 2013 09:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Havalar nasıl olacak?-Haritalı

METEOROLOJİK GÖRÜNÜM

Yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin kuzey kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, Marmara'nın doğusu, Batı Karadeniz, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları ile Tekirdağ ve Kırklareli çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Kocaeli, Sakarya, Düzce, Bartın, Zonguldak ile Kastamonu ve Kırklareli'nin kıyı kesimleri, Sinop'un batısı ve İstanbul'un kuzey kıyılarında yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI :Ülkemizin kuzeybatı kesimlerinde 2 ila 4 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR :Genellikle kuzey, zamanla Akdeniz kıyıları ile güneybatı kesimlerde batı ve güneybatı yönlerden hafif, arasıra orta kuvvette, Marmara ve Kıyı Ege' de kuzeyli yönlerden kuvvetli (30-60 Km/S) şekilde esmesi bekleniyor.

UYARILAR

YEREL KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Kocaeli, Sakarya, Düzce, Bartın, Zonguldak ile Kastamonu ve Kırklareli'nin kıyı kesimleri, Sinop'un batısı ve İstanbul'un kuzey kıyılarında yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (Ani sel, lokal su baskını, kısa süreli kuvvetli rüzgar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber